Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) tarafından organize edilen seminerde 22 Haziran Çarşamba günü akademisyen, yüksek lisans öğrencileri ve kurum dışından ilgi duyan katılımcılarla bir araya geliyoruz. Seminerin ardından okurlarımla görüşerek AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ adlı kitabımı imzalayacağım.
“Bir Fikri Projeye Dönüştürmenin 10 Adımı” başlığıyla duyurusu yapılan seminer 14.00-15.30 saatleri arasında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu konferans salonunda gerçekleşecek. İsteyen herkesin katılımına açık olan seminer 2 oturum halinde yaklaşık 90 dakika sürecek.
Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hale Balseven tarafından düzenlenen seminerin moderatörlüğünü AKVAM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Figen Ceylan yürütecek.
AKVAM web sitesinde yayımlanan başvuru formunu dolduran katılımcılara seminer sonrasında elektronik formda katılım belgesi gönderilecek. Söz konusu katılım başvuru formuna buraya tıklayarak erişebilirsiniz. Katılım formunun doldurulduktan sonra sayfada belirtilen email adresine gönderilmesi gerekiyor.
Ağırlıklı olarak bir fikri uluslararası standartlarda başarılı bir projeye dönüştürmenin yol haritası üzerinde duracağım seminerde konular 3 başlık altında toplanıyor:
- Uluslararası Disiplinde Proje Tasarım ve Yönetimi
- Avrupa Birliği Projeleri —Nedir? Neden, Niçin, Nasıl Hazırlanır ve Uygulanır?
- 2021-2027 Avrupa Birliği Programları —Küresel gündemde ve Avrupa gündeminde yaşanan gelişmeler
Projelerin yapı taşlarını açıklayan bir “mantık modeli” vardır. Bu model çerçevesinde birçok alanda sorunlara sistematik yolla çözüm geliştirebiliriz. Projelerin bu özelliğini öğrendiğimizde yaşama ve geleceğe bakışımız değişir.
—(Kitaptan alıntı)
2017 yılından beri aynı zamanda Danışma Kurulunda da görev aldığım Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezinin kuruluşu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarının Türkiye’de başlatıldığı 2003 yılına dayanıyor. Aktivitelerine Avrupa Birliği yüksek öğrenim programlarının üniversite bünyesinde kurumsallaştırılması ile başlayan merkez, alanında öncülük ettiği birçok eğitim ve araştırmayla tanınıyor. Bu amaçla merkez, üye ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesini izlemenin yanı sıra, başta üniversite birimleri olmak üzere, Akdeniz Bölgesindeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği sürecine katılmalarına katkılarıyla Türkiye’nin uyum çalışmalarına destek veriyor.
AKVAM’ın temel aktivite alanlarını, araştırma ve uygulama projeleri, yayınlar ve değişim programları ile birlikte çeşitli meslek gruplarına yönelik eğitim programları, ulusal ve uluslararası paneller, seminer, konferans ve sempozyum gibi organizasyonlar oluşturuyor. Merkez ayrıca yurt içinden ve yurt dışından çeşitli kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirilen sanat ve kültürel faaliyetlerle Türkiye ve Avrupa arasında sivil diyalogun geliştirilmesine de katkı veriyor. AKVAM, 2010 yılından beri Avrupa çalışmaları yürüten toplam 20 Avrupa ülkesinden 60’dan fazla sivil toplum kuruluşunu bünyesinde toplayan EUNET’in tam üyesi durumunda.
Yeni yazılarda görüşünceye dek “öğrenmeye devam edin”!
Yorumunuzu Ekleyebilirsiniz