Web / Bilgisayar / Cep Telefonu

Gmail Kullanıcılarının Emaillerimi Kaçırmaması İçin Yapması Gereken Şey

Eğer Gmail kullanıcısı iseniz ve eğer emaillerimi Gelen Kutunuzda göremiyorsanız, sizinle paylaştığım sayfalar dolusu yararlı bilgiyi kaçırıyor olabilirsiniz.

Eğer Gmail kullanıcısı iseniz ve eğer emaillerimi Gelen Kutunuzda göremiyorsanız, sizinle paylaştığım sayfalar dolusu yararlı bilgiyi kaçırıyor olabilirsiniz. Geçenlerde şöyle bir emaille karşılaştım:

Bugün Gmail hesabıma bakarken daha önce gönderdiğiniz emailleri hiç görmediğimi farkettim. Ne bilgisayarda ne de akıllı telefonumda hiçbirini görmemişim. Oysa uzun zamandır onların gelmesini bekliyordum. Maillerime her gün defalarca bakıyorum, sosyal medyadan bile daha çok. Ama Gmail’i açtığımda doğrudan birincil sekmesini gösterdiğinden dolayı onun dışındaki sekmelere pek bakmıyorum. Eminim blogunuza üye olan bir çok kişi de benim gibi oralara bakmıyor ve maillerinizi kaçırıyor.

Siz de bu tür bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bunun sebebi, —eğer emailler spam kutunuza gitmiyorsa— size gelen emaillerin “Tanıtım” kategorisine (sekmesine) düşmesi ve bu sebeple “Gelen Kutunuzda” görünmemesi. Tanıtım sekmesine gelen mailler orada birikir ama akıllı telefonunuzda da göremezsiniz. Çünkü Gmail uygulamasını açtığınızda yalnızca Birincil kategorinizi (sekmesini) görürsünüz. (Emaillerin spam kutusuna gitmesini önlemek için tek yapmanız gereken ismimi Adres Defterinize /Kişiler Listesine eklemenizdir. Bunu nasıl yapabileceğinizi grafikler eşliğinde öğrenmek için buraya tıklayın.)

Gmail e-postanıza gönderdiğim yararlı bilgileri aldığınızdan emin olmak için aşağıdaki 2 çözümden birini uygulayabilirsiniz. 2. sırada yazdığım, tanıtım sekmesini devre dışı bırakmanın, en kolay ve sorunu temelden çözmede en etkin yol olduğunu söyleyebilirim.

Çözüm 1: Emaillerimin “Tanıtım” sekmesi yerine “Birincil” sekmesine düşmesini sağlayın

1. Gmail Gelen Kutunuzu açın. En sağdaki “Tanıtımlar” sekmesine tıklayın.

2. Bu sekmede “Baki Karaçay” ve “abone@bakikaracay.com” gönderen adresinden gelen bir emaili bulun.

3. Fareyi bu email üzerine getirin ve tıklayıp bırakmadan en soldaki “Birincil” sekmesine taşıyın.

İletiyi en soldaki “Birincil” sekmesine taşıyın.

4. Taşıyıp bıraktığınızda Gmail “daha sonra gelecek olan iletilere de bu uygulansın mı? diye soracaktır. “Evet” diye yanıtlayın.

Hepsi bu! Artık gönderdiğim tüm bilgiler doğrudan Genel Kutunuzda ve akıllı telefonunuzda doğrudan görünmeye başlayacaktır.

Not: Ancak bu çözümün bir dezavantajı var. Bir süre sonra gelen emailler tekrar tanıtım tabına düşmeye başlayabiliyor.

Sağ üstte “Evet”e tıklayarak yanıtlayın.

Çözüm 2: “Tanıtım” sekmesini devre dışı bırakın

Tanıtım kategorisini devre dışı bıraktığınızda daha önce bu kategoriye gelen emailler artık yalnızca Birincil Gelen Kutunuzda görünecektir. Bunu yapmak için bilgisayarınızda Gmail’inizi açarak şu adımları izeyin:

1. Sekmelerinizin sağ tarafındaki + simgesini tıklayın.

Sekmelerin sağındaki + simgesini tıklayın.

2. Açılan pencerede Tanıtım kategorisi önündeki kutudan işareti kaldırın.

3. Kaydet’i tıklayın.

Hepsi bu! Artık gönderdiğim tüm yararlı bilgiler doğrudan Genel Kutunuzda ve akıllı telefonunuzda görünmeye başlayacaktır.

Eğer akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız… Ekranınızda Menü simgesine dokunduğunuzda Birincil veya Tanıtım gibi kategorileri görmezseniz. Hangi kategorilerin gösterileceği konusunda değişiklik yapmak için, Gmail’inizin masaüstü sürümünde yukarıdaki yolu izleyerek Gelen Kutusu ayarlarınızı değiştirmeniz gerekir.

Konuyla ilgili şu önemli yazıya da göz atmayı unutmayın!

Gönderdiğim Emailleri Alamayışınızın Nedenleri ve Çözümü

Görüşmek üzere. Hoşçakalın!

Bu bilgilerden Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ gibi sosyal medya çevrelerinizin de haberdar olması için, lütfen aşağıdaki renkli ikonlara tıklayarak beğenin, paylaşın ve yorumlayın!

Yazar Hakkında

Baki Karaçay (MPA)

iO Akademi'de Eğitmen, Danışman. 25 yılı aşkın süre profesyonel deneyim sahibi Kamu Yönetimi Uzmanı (YL) ve Mühendis / Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinatörü (2009-2020). Avrupa Birliği Projeleri kitabının yazarı ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitmeni. Sosyal Psikoloji meraklısı. Fotoğraf gönüllüsü. Webmaster. Bağlama sanatçısı. Kayakçı, doğa yürüyüşçüsü.

Yorumunuzu Ekleyebilirsiniz